Delta.BG представи "Дома на успешния eCommerce бизнес" в Equinix съвместно с eCommerce Academy

На 13 декември 2023 г. реализирахме едно дълго планирано събитие - ексклузивен networking event за представители на e-commerce бизнеса на територията на дейта центъра, в който сме изградили нашата клауд инфраструктура - Equinix SO2.

За успешната реализация се доверихме на Никола Илчев от eCommerce Academy - наш дългогодишен партньор за множество инициативи в областта на електронната търговия, както на територията на страната с eCommerce Academy, така и на територията на Балканския полуостров с Balkan Ecommerce Summit, чието предстоящо издание ще бъде грандиозно - в рамките на два дни - 4 и 5 април в залата Арена Армеец.

Стартът на събитието бе планиран за ранния преди обед, за да избегнем сутрешния трафик. За всички гости бе предвидено място за паркиране и бяха посрещнати с ароматно кафе и усмивка.

С добро настроение и добър заряд се впуснахме в изследване на дейта центъра и неговите съоръжения. Зад Equinix стои дълъг, над 20 годишен опит в изграждане и експлоатация на изчислителни центрове, който е внедрен в проектите. Изумително е колко много мисъл и know how са вложени с внимание към детайла, за да бъде постигнат 99,99% изпълнение на SLA или казано с други думи - машините в центъра за данни - никога да не спират!

Действително - Delta.BG е първата хостинг компания в България - партньор на Equinix - от 2017 г. и от тогава до момента - не е имало нито миг прекъсване на работата на нашите машини.

След разходката из дейта центъра, нашите гости научиха повече за Delta.BG и за новата ни Security линия в нашето портфолио - в т.ч. новото ни AI-базирано решение за DDoS защита с custom филтри, което адекватно да смекчи и отблъсне съвременните DDoS атаки, които стават все по-сложни и усъвършенствани с развитието на технологиите.

Необходимото внимание бе отделено и на новото ни бекъп решение - Delta Cloud Backup, което е Backup-as-a-Service - напълно автоматизиран, инкрементален бекъп за надеждно архивиране на данните компресирани, криптирани и дедупликирани в разпределена архитектура.

Макар и да изглежда високотехнологичен продукт, той е предвиден да се ползва и за виртуални машини, служебни компютри и лаптопи, но и за компютрите в дома, на които всички ние съхраняваме важна за нас и лична и сантиментална информация, която не бихме искали да загубим - снимки и клипове от важни събития и др.

Delta-cloud-backup-as-a-service

От страна на Equinix бе представена повече информация за мрежата от над 250 дейта центъра по целия свят на всички континенти без Антарктида и технологията Equinix Fabric – софтуерно дефинирано решение за взаимосвързаност, което позволява директно, сигурно и динамично свързване към разпределена инфраструктура и цифрови екосистеми.

След толкова активно участие - бе време за смях и почивка. В нетуъркинг частта - имахме възможност да влезем в по близък контакт по интереси и да обсъдим предстоящи бъдещи съвместни инициативи.

Бихме искали да поднесем благодарности на нашите партньори Здравко Николов и Рени Гуевска от Equinix, на Никола Илчев от eCommerce Academy, на нашите гости, които отделиха то времето си, както и на нашия екип в лицето на Драгомир Желев (CEO), Боряна Попова (Маркетинг мениджър) и Стиляна Колев (Мениджър продажби).

Успехът на събитието ни дава перспектива за още такива в други индустрии, за които нямаме съмнение, че би било и интересно и градивно и полезно.

Вижте повече кадри и се потопете в атмосферата на събитието в следното видео:


Боряна Попова

Боряна Попова

Боряна обича технологиите и има афинитет към това - сложните неща да бъдат обяснявани разбираемо, за да бъдат достъпни за повече хора. Има интереси и в областите AI, ML, SEO, копирайтинг, дизайн и др. С внимание към детайла и силата на думите, Боряна харесва нетипичните и нестандартни решения и обича да излиза out of the box.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.