Backup

Backup-as-a-Service - облачен бекъп

Защитете своя бизнес с Delta Cloud Backup - напълно автоматизиран, инкрементален бекъп за надеждно архивиране на данните компресирани, криптирани и дедупликирани в разпределена архитектура.

Направете запитване

Cloud-базирана технология

Уеб-базирана конзола за управление

Дедупликирано хранилище

Криптиране и компресиране

Ключови предимства

Дедупликиран бекъп

Резервните копия в Delta Cloud Backup са с дедупликирани данни, за което използваме инкрементален подход. След като веднъж се направи full backup на данните, системата съхранява само направените промени. Така се намалява времето за архивиране и се използва по-малко място за съхранение.

Централизирано управление

Delta Cloud Backup се достъпва лесно и бързо само с няколко клика в уеб-базирана конзола. За целта Ви е нужен само интернет достъп и браузър. Така от всяко място ще можете да управлявате резервните копия, да планирате задачи, да следите състоянието на архивите и да възстановявате данни при нужда.

Гъвкавост и скалируемост

Само с няколко клика в уеб базираната конзола на Delta Cloud Backup можете да увеличавате броя на устройствата, на които да се прави регулярно бекъп - в т.ч. служебни и домашни компютри, виртуални машини, сървъри и др. С лекота от конзолата можете да увелучавате и дисковото простанство, с което разполагате.

Надеждност и устойчивост

В Delta Cloud Backup Вашите данни се съхраняват на множество сървъри и се репликират на различни места, за да гарантираме наличието им във всеки един момент. Използваме разпределена архитектура, която осигурява устойчивост и надеждност.

Сигурност на данните

Вашите данни са защитени с криптиране, както при трансфера им от устройството до бекъп сървъра, така и при тяхното съхранение след това. Това гарантира, че данните Ви са защитени от неоторизиран достъп и злоупотреба. Криптирането е индивидуално на ниво клиент.

Автоматизация и планиране

Бекъп процесът е автоматизиран и се изпълнява регулярно по график, според това как е конфигуриран от клиента. Това пести време, тъй като не се налага да се стартира всеки път ръчно, а в допълнение гарантира и редовното създаване на резервни копия (изпълнение на бекъпите).

Архиви, които поддържаме

 • Files and Folders - подсигурете се с резервни копия на файлове и папки в Windows, Linux и MacOS - за сигурност и защита на Вашите данни у дома и в офиса.
 • MySQL - поддръжка на Oracle MySQL и съвместими сървъри като MariaDB и Percona Server.
 • Program Output - с опция за използване на stdout като интеграционна точка за архивиране на различни програми, включително PostgreSQL, Firebird, Docker, WordPress и др.
 • Windows Server System State - с поддържка на архивиране на .vhd файлове със състояние на системата.
 • Windows System Backup - за защита на целите системни томове като .vhd / .vhdx файлове.

Изберете план

Изборът е лесен - между двата плана. План Basic е предвиден за по-малки проекти, той е статичен. При нужда от ъпгрейд следва преминете към план Advanced, който е динамичен и в него можете да увеличавате броя свързани устройства и паметта за съхранение лесно и бързо с няколко клика.

План Basic

Устройства: 1

Място за съхранение: 500 GB

 • Files and Folders
 • MySQL
 • Program Output
 • Windows Server System State
 • Windows System Backup
15
.75
лв. / месец без ДДС
Поръчайте

План Advanced

Устройства: 2+

Място за съхранение: 1000+ GB

 • Files and Folders
 • MySQL
 • Program Output
 • Windows Server System State
 • Windows System Backup
от
20
.75
лв. / месец без ДДС

Как работи услугата?

Инсталиране на агент

Потребителят инсталира агент на устройството, за което желае да бъде създавано резервно копие. Агентът може да бъде инсталиран на компютър, сървър или лаптоп.

Конфигуриране на задачи

След инсталирането на агента, потребителят настройва задачи за архивиране. Това включва избор на папки, файлове, бази данни или други данни, за които трябва да бъде създадено резервно копие.

Архивиране на данни

Delta Cloud Backup изпълнява задачите за архивиране, според конфигурирания график. Извлича избраните данни от устройството и ги копира в сигурно хранилище. При първоначалното архивиране се копират всички избрани данни, а при последващите, се копират само новите или променените файлове (инкрементално).

Криптиране на данните

Преди да бъдат прехвърлени в облака, данните се криптират, за да се осигури поверителност и защита на информацията. Delta Cloud Backup използва усъвършенствани криптиращи алгоритми, които гарантират, че данните са защитени от неоторизиран достъп. Ключът за криптиране е индивидуален за всеки клиент (разполага със собствен хеш).

Съхранение в облака

Резервните копия се прехвърлят и съхраняват в облачната инфраструктура на Delta Cloud Backup. Това обезпечава сигурността, устойчивостта и достъпността на данните в случай на проблеми със защитеното устройство.

Възстановяване на данните

Потребителите могат да управляват своите резервни копия и да възстановяват данни чрез уеб базираната конзола на Delta Cloud Backup. В нея могат да преглеждат, възстановяват и управляват своите резервни копия според своите нужди.

Поддържани операционни системи

Поддържаме бекъп за най-разпространените операционни системи - Windows, Linux и macOS.

Windows

Windows

Системни изисквания

 • Процесор: x86_64, x86_32 (+SSE2)
 • Операционна система: Windows 7, Windows Server 2008 R2 или по-нова
Linux

Linux

Системни изисквания

 • Процесор: x86_64, x86_32 (+SSE2), ARM 64, ARM 32
 • Версия на ядрото (kernel): 2.6.23 или по-нова
macOS

macOS

Системни изисквания

 • Процесор: x86_64, Apple silicon
 • Операционна система: macOS 10.11 "El Capitan" или по-нова

Свържете се с нас

Ако се нуждаете от повече информация или желаете да получите персонализирана оферта, свържете се с нас чрез контактната форма по-долу:

Често задавани въпроси

Какво е бекъп?

Бекъп (backup) е процесът на генериране и съхранение на копие на данни с цел защита и възстановяване в случай на частична или пълна загуба. Той представлява копие на файлове, програми или цялата система, което се съхранява на друго устройство на отдалечено място. Бекъпите гарантират сигурност, че важна и критична информация може да бъде възстановена, при възникване на инцидент, като хардуерна повреда, зловреден софтуер или човешка грешка. Бекъпите се използват както от единични потребители, така и от цели организации, за да запазят своите информационни активи.

Кой може да използва Delta Cloud Backup?

Delta Cloud Backup е предназначен за широка употреба - както за съхранение на важна информация в офиса, така и за виртуални машини и домашни компютри. Всеки потребител съхранява на устройството, което използва, информация, която не би желал да загубили - например при непредвидено възникнал хардуерен дефект, токов удар или при злонамерена и целяща компрометиране на бизнеса хакерска атака.

Delta Cloud Backup може да се използва едновременно за защита на критична бизнес информация, както и на скъпи семейни спомени, снимки и др.

Надежден ли е Delta Cloud Backup? Защитени ли са моите данни в него?

Сигурността и неприкосновеността на Вашите данни е гарантирана от индивидуални ключове за криптиране, за всеки клиент и най-модерните криптографски алгоритми и протоколи.

Резервното копие на архивираната информация се съхранява на множество сървъри и се репликира в различни локации, за да гарантираме наличието му във всеки един момент. Използва се разпределена архитектура, която осигурява устойчивост и надеждност.

Необходимо ли е да разполагам с голям обем системни ресурси, за да използвам Delta Cloud Backup?

За да използвате Delta Cloud Backup, на устройството, чиито данни ще се архивират, се инсталира лек агент / клиент, за който има минимални изисквания за системни ресурси.

За да използвате Delta Cloud Backup, е необходима инсталация на клиентски софтуер (агент) със следните минимални системни изисквания:

За Windows операционни системи - процесор x86_64, x86_32 (+SSE2).
За Linux дистрибуции - процесор x86_64, x86_32 (+SSE2), ARM 64, ARM 32.
За macOS системи - процесор x86_64, Apple silicon.

Колко време отнема създаването на резервно копие?

Времето, което е необходимо за създаването на резервно копие, зависи от това какъв обем информация следва да се архивира и каква е свързаността на устройството към нашите бекъп сървъри.

Най-дълго време отнема създаването на пълно копие при първоначалното стартиране на услугата. Прилагаме инкрементален подход, което означава, че за всяко последващо архивиране ще трансферира информация само за новите или променени данни, спрямо предходно създадения бекъп.

Мога ли да автоматизирам процеса на създаване на резервно копие или следва да го правя всеки път ръчно?

Delta Cloud Backup поддържа възможност за пълна автоматизация на процеса на създаване на резервно копие регулярно във времето, което е сред безспорните предимства на услугата.

През уеб интерфейса можете да изберете с каква регулярност и за кои обекти да бъде генерирано резервно копие - автоматично. Това пести време за Вас и гарантира изпълнението на задачата по график.

Предвидена е и възможност Вие ръчно да създаване резервно копие по всяко едно време, за да защитите важна информация.

Колко често мога да правя бекъп?

Няма ограничение в честотата за създаване на бекъп. Ако изберете това да бъде автоматизиран процес, което е и нашата препоръка, то можете да създадете график на дневна, седмична или месечна база.

Това означава, че резервното копие ще се създава всеки ден (ежедневно), всяка седмица (ежеседмично) или всеки месец (ежемесечно), като изберете в кой ден и час да се стартира процеса . Може да се предвиди и отлагане.

Колко резервни копия мога да съхранявам в Delta Cloud Backup?

Имате възможност да съхранявате всички направени резервни копия, както и да избере да се съхранява само определен брой.

Лесно ли се използва услугата Delta Cloud Backup?

За улеснение на потребителите услугата разполага с лесен и интуитивен уеб интерфейс, който има версия на английски и на български език.

Мога ли да достъпвам уеб конзолата от мобилно устройство?

Да, уеб интерфейсът за управление може да се достъпва през браузър от различни устройства - лаптоп, настолен компютър, таблет, мобилен телефон.

Колко устройства мога да добавя в Delta Cloud Backup?

Предвидена е възможност за добавяне до 50 устройства в рамките на един бекъп план Advanced.

Какво е максималното по обем пространство за съхранение, което мога да използвам в Delta Cloud Backup?

В рамките на един бекъп план Advanced може да се използва до 20 000 GB пространство за съхранение.

Дедупликирани ли са данните в моето хранилище в Delta Cloud Backup?

Да, дедупликацията на данни се осъществява още на ниво клиент, съответно и данните в хранилището са дедупликирани.

Компресирани ли са данните в бекъп хранилището ми в Delta Cloud Backup?

Да, архивираните данни се съхраняват в бекъп хранилището в компресиран вид с цел по-ефективно използване на дисковата квота в съответния план.