Delta Cloud Backup - новото бекъп решение (Backup-as-a-Service) в нашето security портфолио

Delta Cloud Backup е новото бекъп решение, което разработваме от края на 2022 г., за да можем да предоставим на своите клиенти сигурна и надеждна услуга за архивиране (създаване на резервни копия). С нея разширяваме портфолиото си от услуги от спектъра на сигурността след анонсираната наскоро иновативна и AI-базирана DDoS защита.

Новата ни услуга - Delta Cloud Backup e напълно автоматизиран, инкрементален бекъп за надеждно архивиране на данните компресирани, криптирани и дедупликирани в разпределена архитектура.

Delta Cloud Backup функционира, като Backup-as-a-Service

Delta Cloud Backup функционира, като Backup-as-a-Service. Това означава, че потребителите имат възможност сами (напълно автономно)  да управляват своите резервни копия, като избират с каква честота/периодичност да се създават резервни копия, колко на брой, на кои обекти (устройства, папки или файлове) и др.

Управлението е лесно - през уеб-базирана конзола. За да я достъпите Ви е нужен само интернет и разбира се - устройство с браузър. За да добавите устройства, за чиито данни желаете да създавате резервни копия, е необходимо да инсталирате софтуер с минимални системни изисквания (агент). 

В рамките на избрания от Вас бекъп план, разполагате с клауд пространство (хранилище), в което можете да съхранявате резервни копия от различни устройства. В хранилището данните са дедупликирани, криптирани и компресирани.

Ключови предимства на Delta Cloud Backup

Част от предимствата на Delta Cloud Backup са:

Дедупликация на данните

Данните, които се съхраняват във Вашето хранилище в Delta Cloud Backup са дедупликирани. Това означава, че ако създавате резервни копия от компютрите, които семейството Ви използва у дома и на тях има едни и същи снимки от лятната Ви почивка - те ще се съхранят веднъж, а не няколко пъти, колкото е броят на устройствата, на които се съхраняват локално и от които създавате резервни копия.

Инкрементален бекъп

При създаването на резервни копия в Delta Cloud Backup ние използваме инкрементален подход. Когато се прави бекъп на ново устройство за първи път, системата прави full backup на данните, а при следващите резервни копия се съхраняват само направените промени. Така се намалява времето за архивиране и се използва по-малко място за съхранение.

Лесно управление

Услугата Delta Cloud Backup се достъпва лесно и бързо само с няколко клика в уеб-базирана конзола. За целта Ви е нужен само интернет достъп и браузър. Така от всяко място ще можете да управлявате резервните копия, да планирате задачи, да следите състоянието на архивите и да възстановявате данни при нужда.

Гъвкавост и скалируемост

Само с няколко клика в уеб базираната конзола на Delta Cloud Backup можете да увеличавате броя на устройствата, на които да се прави бекъп - в т.ч. служебни и домашни компютри, виртуални машини, сървъри и др. С лекота от конзолата можете да увеличите и дисковото пространство, с което разполагате.

Надеждност и устойчивост

В Delta Cloud Backup Вашите данни се съхраняват на множество сървъри и се репликират на различни места, за да гарантираме наличието им във всеки един момент. Използваме разпределена архитектура, която осигурява устойчивост и надеждност.

Сигурност на данните

Вашите данни са защитени с криптиране, както при трансфера им от устройството до бекъп сървъра, така и при тяхното съхранение след това. Това гарантира, че данните Ви са защитени от неоторизиран достъп и злоупотреба. Криптирането е индивидуално на ниво клиент.

Автоматизация и планиране

Можете да автоматизирате бекъп процеса - да се изпълнява регулярно по избран от Вас график - ежедневно, ежеседмично, ежемесечно. Можете да избирате предпочитани ден и час. Това пести време, тъй като не се налага да се стартира всеки път ръчно, а в допълнение гарантира и редовното създаване на резервни копия (изпълнение на бекъпите).

Кои архиви поддържа Delta Cloud Backup

Към момента на анонса, услугата Delta Cloud Backup поддържа следните архиви, като планираме тяхното разширяване в бъдеще:

  • Files and Folders - резервни копия на файлове и папки в Windows, Linux и MacOS - за сигурност и защита на Вашите данни у дома и в офиса.
  • MySQL - поддръжка на Oracle MySQL и съвместими сървъри като MariaDB и Percona Server.
  • Program Output - с опция за използване на stdout като интеграционна точка за архивиране на различни програми, включително PostgreSQL, Firebird, Docker, WordPress и др.
  • Windows Server System State - с поддръжка на архивиране на .vhd файлове със състояние на системата.
  • Windows System Backup - за защита на целите системни томове като .vhd / .vhdx файлове.

Операционни системи, които поддържа Delta Cloud Backup

Поддържаме бекъп за най-разпространените операционни системи - Windows, Linux и macOS.

Delta Cloud Backup поддържани операционни системи - Linux, Windows, macOS

Как работи Delta Cloud Backup?

С Delta Cloud Backup се работи изключително лесно през уеб-базирана конзола. На всяко добавено устройство, на чиито данни желаете да се прави бекъп, се инсталира агент, след което се планира автоматизирането на процеса по създаване на резервни копия:

  • Инсталиране на агент - потребителят инсталира лек агент на устройството, за което желае да бъде създавано резервно копие. Агентът може да бъде инсталиран на компютър, сървър или лаптоп.
  • Конфигуриране на задачи - след инсталиране на агента, потребителят настройва задачи за архивиране. Това включва избор на папки, файлове, бази данни или други данни, за които трябва да бъде създадено резервно копие.
  • Архивиране на данни - Delta Cloud Backup изпълнява задачите за архивиране, според конфигурирания график. Извлича избраните данни от устройството и ги копира в сигурно хранилище. При първоначалното архивиране се копират всички избрани данни, а при последващите, се копират само новите или променените файлове (инкрементално).
  • Криптиране на данните - преди да бъдат прехвърлени в облака, данните се криптират, за да се осигури поверителност и защита на информацията. Delta Cloud Backup използва усъвършенствани криптиращи алгоритми, които гарантират, че данните са защитени от неоторизиран достъп. Ключът за криптиране е индивидуален за всеки клиент (разполага със собствен хеш).
  • Съхранение в облака - резервните копия се прехвърлят и съхраняват в облачната инфраструктура на Delta Cloud Backup. Това обезпечава сигурността, устойчивостта и достъпността на данните в случай на проблеми със защитеното устройство.
  • Възстановяване на данните - потребителите могат да управляват своите резервни копия и да възстановяват данни чрез уеб базираната конзола на Delta Cloud Backup. В нея могат да преглеждат, възстановяват и управляват своите резервни копия според своите нужди.

Цена и планове

Предвидили сме два плана - Basic и Advanced. План Basic Ви дава възможност да правите бекъп на едно устройство с обем на хранилището до 500 GB.

При план Advanced можете да увеличавате броя на устройствата - 2 или повече, както и на обема на хранилището -1000 GB или повече.

С актуалните цени можете да се запознаете на страницата ни:

Delta-cloud-backup-as-a-service

Ако имате допълнителни въпроси, можете да разгледате секцията с често задавани въпроси на страницата за услугата или да се свържете с нас в чата. 

Боряна Попова

Боряна Попова

Боряна обича технологиите и има афинитет към това - сложните неща да бъдат обяснявани разбираемо, за да бъдат достъпни за повече хора. Има интереси и в областите AI, ML, SEO, копирайтинг, дизайн и др. С внимание към детайла и силата на думите, Боряна харесва нетипичните и нестандартни решения и обича да излиза out of the box.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.