Какво ще спечелите с използването на SaaS?

Delta.BG

Software as a ServiceSoftware as a Service (SaaS) е модел на cloud computing-а, при който клиентите достъпват приложения чрез интернет. Тези приложения се хостват в cloud средата и са достъпни както за индивидуални клиенти, така и за цели организации. Такива са услугите на Google и Facebook - всеки, който има на разположение интернет, има и съответния достъп до тях. Друг пример са системи за фактури, управление на бизнес, мониторинг и др.

Научете повече за As-a-service модела и видовете облачни услуги днес. 

Технологията предлага услугите си в такъв вид, че вместо да закупите и инсталирате дадено приложение, се регистрирате безплатно или плащате месечна такса за него. Тези приложения се използват онлайн и файловете могат да бъдат запазени в облачна мрежа вместо на локални/персонални компютри.

Защо да изберете тази технология?

  1. Без допълнителни плащания за hardware - услугата се предоставя от продавач и вие не заплащате никакви средства за оборудването.
  2. Без такса за setup - клиентите получават услугата след регистрация или извършен абонамент и не заплащат никакви допълнителни такси за setup.
  3. Плащате това, което използвате - ако дадено приложение ви е нужно за няколко месеца, можете да платите и след това да се откажете от използването му.
  4. Гъвкавост - ако имате нужда от допълнително място за съхранение на данни или допълнителни услуги, можете да ги получите по всяко време.
  5. Подобрения - не е нужно да правите нищо - доставчикът извършва автоматично подобренията по системите.
  6. Съвместимост - SaaS технологията е тясно обвързана с връзка към интернет и затова можете да използвате услугата на всички устройства, които притежавате - таблети, телефони и др.
  7. Достъпност - всеки потребител с интернет връзка може да достъпи услугата.
  8. Персонализация - някои приложения дават възможността за въвеждането на допълнителни настройки от страна на потребителя, а така ще можете да пригодите услугата за вашите нужди.
Delta.BG

Delta.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Delta.BG.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.