Delta Cloud - поглед отвътре - ексклузивно събитие в Equinix SO2 за членове на БАИТ

"Delta Cloud - поглед отвътре" бе темата на нетуъркинг събитие, което реализирахме ексклузивно за членове на БАИТ - Българската асоциация по информационни технологии, за да могат да влязат в ролята на изследователи и да разгледат нашия клауд отвътре.

Идеята се зароди спонтанно в рамките на B2B събитието "БАИТ и приятели", което събра под един покрив членове и гости на БАИТ през ноември 2023 г., за да презентират своя бизнес с потенциал за сътрудничество.

Драгомир Желев презентира Delta.BG на събитието БАИТ и Приятели

Драгомир Желев - CEO на Delta.BG на събитието "БАИТ и Приятели" през ноември 2023 г.

В рамките на нашата презентация, представена от Драгомир Желев (CEO), огромен интерес предизвика колокацията на техническата ни инфраструктура в Equinix SO2 - един от най-иновативните и високотехнологични дейта центрове в световен мащаб. Поехме ангажимент да организираме събитие в дейта центъра, ексклузивно за членове на БАИТ, в началото на 2024 г. и то вече е факт.

Delta Cloud - поглед отвътре - ексклузивно събитие на Delta.BG в Equinix за членове на БАИТ - 31 януари 2024 г.

"Delta Cloud - поглед отвътре" - ексклузивно събитие на Delta.BG в Equinix за членове на БАИТ - 31 януари 2024 г.

Събитието стартира в 9:30ч с кафе, за да можем всички с бодър ум да встъпим в интересната част, когато Боряна Попова (Директор Маркетинг и Бизнес развитие) и Георги Димитров (Управляващ съдружник) презентираха дейността на Delta.BG.

Боряна Попова на събитието Delta Cloud - поглед отвътре - ексклузивно събитие на Delta.BG в Equinix за членове на БАИТ - 31 януари 2024 г.

Боряна Попова на събитието "Delta Cloud - поглед отвътре" - ексклузивно събитие на Delta.BG в Equinix за членове на БАИТ - 31 януари 2024 г.

Гостите се върнаха над 15 години назад във времето към 2009 г., когато компанията е била основана, но реално дейността датира от по-ранен етап. 2009 г. е реално моментът, в който дейността се официализира под текущия ни бранд!

На следващо място повод за гордост е нашият екип - чието ядро от няколко човека е в компанията от самото й основаване и се разраства и разгръща до над 35 cloud стихии към днешна дата, който отговорно и отдадено се грижим Delta Cloud да бъде стабилен, балансиран и растящ клауд.

Георги Димитров на събитието Delta Cloud - поглед отвътре - ексклузивно събитие на Delta.BG в Equinix за членове на БАИТ - 31 януари 2024 г.

Георги Димитров на събитието - "Delta Cloud - поглед отвътре" - ексклузивно събитие на Delta.BG в Equinix за членове на БАИТ - 31 януари 2024 г.

Своето внимание под светлините на прожекторите имаха и сертификатите, както на членовете на екипа, така и на компанията, в т.ч. по ISO, което потвърждава нашия ангажимент да бъдем винаги в крак с времето и дори няколко крачки напред!

Презентирахме класическите услуги на компанията - Cloud VPS, Smart Cloud и системна администрацията, с които компанията се утвърждава в 15 годишната си история, като лидер в специализираните инфраструктурни решения.

AI-базираната DDoS защита с custom филтри от Delta.BG

Анонс направихме и на най-новите услуги в нашето security портфолио - AI-базираната DDoS защита с custom филтри, както и Delta Cloud Backup - напълно автоматизиран, инкрементален бекъп за надеждно архивиране на данните компресирани, криптирани и дедупликирани в разпределена архитектура.

Delta Cloud Backup -  напълно автоматизиран, инкрементален бекъп за надеждно архивиране на данните компресирани, криптирани и дедупликирани в разпределена архитектура.

Отговорихме и на въпросите, които бяха поставени от гостите - за конкурентните предимства на нашата DDoS защита, за ексклузивното ни представителство на Path Network на балканския полуостров и за изградения PoP в нашия клауд в Equinix SO2.

Малко преди 11ч се отправихме към съоръженията в дейта центъра, за да могат всички посетители да се убедят лично - защо нашите сървъри не са имали и миг downtime, откакто са колокирани в Equinix.

От критично значение е надеждността и гарантираната непрекъсваемост на системата за електрозахранване, която е резервирана с четири независими трасета. Дейта центърът разполага със собствена трансформаторна станция (независими А и В трансформатори), помещения за дизел-генераторна група и съответно оказоустойчивост N+1 за всеки отделен компонент.

На следващо място от изключителна важност е системата за климатизация, която също е N+1 резервирана, а охлаждането е изключително иновативно - с чиста вода. Системата за пожароизвестяване е многозонова за всички помещения, а пожарогасенето е 100% екологично.

Delta Cloud e Green Cloud

Свързаността е осигурена чрез 3 независими интернет доставчика към международната мрежа с поддръжка на Local и BG Peering, в т.ч.

  • директна връзка с всички локални и регионални Интернет ексчейнджи (IX) – BIX, OMMIX;
  • директна връзка с 99,99% от всички БГ пиъри;

След разходката из съоръженията се насладихме на нетуъркинг, в който да споделим впечатления, да си поговорим за OpenStack и възможности за бъдещо сътрудничество.

Нетуъркинг в рамките на събитието Delta Cloud - поглед отвътре, организирано от Delta.BG в Equinix SO2 за членове на БАИТ.

Нетуъркинг в рамките на събитието Delta Cloud - поглед отвътре, организирано от Delta.BG в Equinix SO2 за членове на БАИТ.

До края на 2024 година сме планирали още няколко събития е дейта центъра, а ако бихте искали да получите покана, свържете се с Боряна Попова в LinkedIn.

Боряна Попова

Боряна Попова

Боряна обича технологиите и има афинитет към това - сложните неща да бъдат обяснявани разбираемо, за да бъдат достъпни за повече хора. Има интереси и в областите AI, ML, SEO, копирайтинг, дизайн и др. С внимание към детайла и силата на думите, Боряна харесва нетипичните и нестандартни решения и обича да излиза out of the box.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.