Black Friday наближава. Как да подготвим онлайн магазина си?

Sofia Petrova

Очаквате ли повече продажби по време на Black Friday? Вероятно ще искате да се възползвате от по-големия интерес на потребителите към изгодни сделки за продукти и услуги именно на този ден. Добре е да знаете, че повече от половината купувачи по време на Черния петък ще потърсят онайн оферти, а с това да си поставите и една основна задача: да подготвите онлайн магазина и уеб сайта си за пика в натоварването по време на кампанията. В тази статия ще ви представим полезни съвети как да го направите и да осигурите максимално добро преживяване на потребителите по време на тяхното пазаруване.

Възможните проблеми

Преди да стартирате своята кампания за Black Friday е добре да се уверите, че инвестицията ви в рекламна кампания и генериране на интерес няма да ви изиграе лоша шега.

1. Претоварване на уеб сайтовете

Най-честият проблем в периоди на промоционални кампании за Black Friday, Коледа и др. за онлайн магазините е рязкото увеличение в трафика и броя на едновременните заявки на потребители към уеб сайтовете. При този сценарий подобна повишена активност може да доведе до претоварване и недостъпност на онлайн магазините за потребители.

2. Уязвимост към хакерски атаки

В период на „надпревара“ за повече продажби зачестяват и злонамерените действия към онлайн търговците. Целта е Интернет магазините да останат недостъпни именно в момента, в който купувачите ще имат най-голям интерес и склонност да направят поръчка.

3. Потребителското преживяване

Знаете ли, че над 75% от продуктите и услугите, добавени в онлайн „количката“ по време на Черния петък, обикновено остават незакупени от потребителите? Имайте предвид, че част от причините за това също се дължат на бизнеса и са свързани с бавно работещи уеб сайтове, липса на инструменти за защита, усложнен чекаут процес и влошено клиентско обслужване. Със сигурност знаем, че резултатите са съвсем различни за онези бизнеси, които успяват да впечатлят клиентите си с потребителското преживяване онлайн.

4. Правилните решения са в "облака"

Нашите клиенти и партньори отдавна знаят, че успешните онлайн магазини разчитат на Cloud хостинг решения, за да отговарят на нуждите на своите клиенти. В очакване на завишено потребление и продажби по време на Black Friday 2022 е добре да се уверите, че електронният ви магазин разполага с:

5. Гъвкава хостинг услуга

Тук става въпрос за скалируемо решение, при което ресурсите, които използвате, варират според натоварването на електронния ви магазин. Така в периоди с ниска посещаемост ще ограничите разходите си само до необходимото потребление, а в пиковите часове ще разполагате с достатъчно сървърни ресурси, за да остане сайтът ви стабилен и наличен за всички ваши клиенти. Cloud хостингът за онлайн магазини се счита за едно от най-добрите инфраструктурни решения именно защото позволява на бизнеса да разгръща потенциала си и винаги да разчита на максимална производителност на най-добрата цена. С този тип решения си гарантирате и, че уеб сайтът ви няма да се окаже недостъпен именно тогава, когато най-много потребители биха направили поръчка.

6. Максимално ниво на сигурност

Облачните решения за онлайн магазини се отличават и с високото ниво на защита, както за данните и файловете на бизнеса, така и за неговите потребители и клиенти. Ако отново повдигнем въпроса за хакерските атаки, можем да разясним, че често те засягат всички потребители на даден физически сървър. Това означава, че всеки един уеб сайт може да бъде засегнат дори ако друг онлайн проект на същия сървър бива атакуван или претърпява пик в посещенията и натоварването. За щастие, при cloud хостинг решенията подобни проблеми имат своето решение и за онлайн магазините се гарантира 99.9% uptime дори при проблеми с хардуерното оборудване. Друго ключово предимство е резервираността на данните или гаранцията, че вашите файлове и данни могат да бъдат възстановени дори в случай на неволно или злонамерено заличаване. Във всеки един момент съществува възможност да се създаде отдалечено архивно копие на цялата ви информация, което да послужи за целта. Не на последно място, трябва да помислите и за сигурността на своите клиенти и техните данни (лични данни и информация за плащане), за които да гарантирате чрез криптиране (SSL сертификат).

7. Оптимална скорост на зареждане

Ключов елемент за всеки онлайн магазин е безпроблемната му работа и скоростта му на зареждане, които, ако не са на ниво, лесно ще откажат всеки потребител да завърши своята поръчка. Единствено при облачните хостинг решения онлайн магазините могат да разчитат на достатъчно мощ, процесорно време и други ресурси, които ще осигурят светкавично зареждане на сайта независимо от неговия мащаб и входящия трафик.

8. Облачни услуги за онлайн магазини от Delta.bg

Уверихте ли се в предимствата на Cloud решенията за всеки електронен магазин? Нека ви разкажем и защо Delta.bg е най-подходящият доставчик на облачни услуги, който да се превърне във ваш партньор не само при подготовката за Черния петък, но и при разрастването на бизнеса ви онлайн.

  • 24/7 поддръжка – бъдете спокойни и сигурни, че по всяко време ще получите съдействие от нашите експерти за осигуряване на безпроблемната работа на вашия онлайн магазин. Добре знаем, че потребителите често пазаруват в Интернет извън работно време или в почивни дни, а вие искате да сте до тях във всеки един момент.
  • Управление и администрация – отлично разбираме желанието на бизнесите да се концентрират върху своята дейност – повече продажби и лоялни клиенти, без ангажимент с по-сложните процеси по управление и администрация на облачни услуги. Ето защо екипът на Delta.bg може да поеме водещата роля в този процес и да се погрижи за наблюдението и поддръжката на вашия онлайн магазин.
  • Персонализиран подход – знаем и, че вашият магазин не е като никой друг в Интернет и има нужда от специфични ресурси според вашите очаквания и цели. Ето защо екипът ни подхожда индивидуално към хостинг решенията за всеки наш клиент и конфигурира облачни услуги с индивидуални параметри и оптимални ресурси за всеки проект.

Вероятно вече имате идея как да подготвите онлайн магазина си още по-добре за наближаващия Черен Петък. Каним ви на безплатна консултация, за да открием Cloud хостинг решението, което ще ви позволи да извлечете най-много ползи от кампанията си, както и максимален брой продажби и нови клиенти. Свържете се с екипа на Delta.bg още сега

Sofia Petrova

Sofia Petrova

Софи е упорита и всестранно развита личност. Обича маркетинга, обожава книгите и не пропуска възможност да научи нещо ново, което да я направи още по-добра в работата. Софи се грижи за създаването на полезно за вас съдържание и ни помага да достигнем до още потребители и бизнеси, които имат нужда от нашите услуги. Разчитаме на нея, за да направим Delta.bg любим бранд и предпочитан партньор за собствениците на уеб сайтове и онлайн магазини в България.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.