Virtualmin: Интелигентно решение за уеб хостинг бизнеси

Sofia Petrova

Измежду всички съществуващи контролни панели за уеб хостинг решения едно се отличава със своите гъвкавост, ефикасност и лекота на управлението. Още преди повече от 20 години екипът на Virtualmin започва работа по идеята си за иновативна администрация на домейн и уеб хостинг услуги, която разрешава често срещани проблеми, свързани със сигурността и управлението на хостинг и cloud продукти. Резултатът е иновативно и достъпно решение за управление на Linux и BSD системи. 

Днес, контролният панел на Virtualmin, се използва от над 1000 хостинг компании по света и има над 150,000 потребители, което го прави и най-популярното решение от този тип с отворен код. 

Ето и кои негови предимства и функционалности го правят предпочитан избор за всички тях:

Какво предлага Virtualmin за хостинг пазара?

Разработчиците вярват, че са създали решение с огромен потенциал, което може да отговори на нуждите на всеки един уеб хостинг бизнес. Ето защо:

  • Несравнима гъвкавост и адаптивност – платформата позволява динамично настройване на услуги и акаунти, според нуждите на всеки бизнес. Имайте предвид, че Virtualmin е създаден от системни администратори, но с мисълта за обикновеният потребител. Това предполага, че разработчиците познават най-честите проблеми на конкурентните продукти и ги адресират и разрешават със своя продукт. 
  • Скалируемост – Virtualmin е създаден, за да бъде допълван, разширяван и адаптиран към нуждите на своите потребители. Благодарение на модулната си структура, платформата може да получи нови функционалности и доработки, индивидуално създадени за всеки един доставчик на хостинг и cloud услуги. 
  • Лесно управление и поддръжка – платформата има изключително добра репутация с лекотата си на управление и автоматизацията на повтаряеми задачи, облекчаваща работата на системните администратори. 

Множество възможности за хостинг бизнесите и потребителите

Не можем да отречем, че Virtualmin е сред най-интелигентните и удобни инструменти за администрирате на уеб сървъри, създадено на база на Webmin – отново популярно решение за администрация, разработено от същия екип. Ето и малка част от възможностите, които ще получите, ако му се доверите:

  • Имейл администрация – управлявате лесно своите пощенски кутии, автоматични пренасочвания, спам и антивирусни настройки, като можете да работите с най-популярните уеб базирани имейл клиенти. 
  • Индивидуални акаунти – разполагате с огромна гъвкавост при създаването и управлението на Интернет страници (виртуални сървъри и подсървъри), като можете да делегирате управлението и достъпа до различни файлове и данни на различни групи потребители. 
  • Лесна работа с потребителските – опростената работа с контролния панел на Virtualmin позволява на потребителите лесно и бързо сами да инсталират и управляват приложения в своите акаунти, което облекчава работата на ИТ специалистите в хостинг компаниите. 
  • Резервираност на данните и интеграция с облачни решения – backup решенията на Virtualmin за файлове, пощенски кутии, бази данни, уеб сайтове и приложения са повече от достатъчни за нуждите на всеки един бизнес. Възможните интеграции за съхранение към облачни решения включват всички добре познати, като Dropbox, Amazon S3, Google Drive и много други. 
  • Управление на бази данни – създателите са предвидили и иновативни решения за лесно и бързо администриране на бази данни за всички версии на контролния панел. 
  • Webmin интеграция – позволява да се възползвате от всички добре познати предимства на Webmin, сред които са: редица мониторинг системи, възможност за обновяване на софтуерни версии на различни решения, допълнителни функционалности за защита и сигурност, както и Linux Firewall. 

Предимства на Virtualmin 

  • Най-разпространеният и разбираем open-source контролен панел за Linux и BSD системи;
  • Лесен за използване, настройка и поддръжка;
  • Бърз достъп до контролния панел през мобилно устройство;
  • Регулярни новости и подобрения;
  • Онлайн Общност за взаимопомощ и обменяне на опит

Заслужава ли си?

Изглежда, че Virtualmin е едно от най-обещаващите решения на пазара на контролни панели за управление на домейн и уеб хостинг услуги. С ускоряване на процесите по дигитална трансформация във всяка една индустрия крайните потребители, системните администратори, както и разработчиците на приложения ще имат необходимост от все повече гъвкавост, рентабилност и иновативни хостинг решения, каквито екипът на Virtualmin и Webmin предоставя. За всички новости в платформата, както и за връзка със създателите и потребителите на панела, можете да използвате и официалния форум на Virtualmin

Delta Marketplace - как да създадете VPS с предварително инсталиран софтуер с няколко клика?

В Delta.bg използваме контролния панел Virtualmin в 80% от нашите предлагани услуги, за да получите най-доброто решение за вашия бизнес. Ако имате нужда от съвет или искате да се консултираме с нас за възникнал въпрос, можете да се свържете с нашия екип на support@delta.bg. Ние сме на ваше разположение 24/7/365, за да бъдете спокойни за вашия онлайн бизнес. 

Sofia Petrova

Sofia Petrova

Софи е упорита и всестранно развита личност. Обича маркетинга, обожава книгите и не пропуска възможност да научи нещо ново, което да я направи още по-добра в работата. Софи се грижи за създаването на полезно за вас съдържание и ни помага да достигнем до още потребители и бизнеси, които имат нужда от нашите услуги. Разчитаме на нея, за да направим Delta.bg любим бранд и предпочитан партньор за собствениците на уеб сайтове и онлайн магазини в България.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.