Case study

Prodesign

Prodesign

Когато държите на лично отношение в работата си с клауд доставчика ви, то със сигурност ще го откриете при колегите от DELTA!

Мариан Найденов

Управител

 • Кои са Prodesign?

  Prodesign е рекламна агенция, предлагаща пълно рекламно обслужване.  С 10-годишния си опит компанията е развила висока експертиза, гъвкавост и нестихваща креативност в областта на дигиталния маркетинг, рекламните услуги, брандинга, медия шоп и цялостната рекламна стратегия.

 • Проблемът

  След успешната съвместна работа по проектите на няколко клиента, Продизайн решиха да се обърнат към Делта.бг за организацията на инфраструктурата по корпоративния им сървър. Към онзи момент за целта се използваше виртуална машина в Амазон. Върху нея се хостваха над 70 различни проекта, както вътрешни, така и за клиенти на маркетинговата агенция. Поради разнородните платформи, които изисква всеки проект – Wordpress, статични сайтове, custom php – процесът по миграция на решението към друг доставчик без прекъсване на услугата би бил сложен и трудоемък. За управление на решението се използваше платен контролен панел, който допълнително обременяваше финансово агенцията, предоставяйки съмнителна добавена стойност. Въпреки множеството възможности, които предоставя един hyperscaler като Амазон, за една маркетингова агенция е важно да може да се възползва от поддръжка на ИТ инфраструктурата си при възникване на по-специализирани казуси. В същото време агенцията се стремеше промените да бъдат извършени в кратък срок преди започване на Великденските промоции, за да не навреди евентуално на кампаниите на клиентите си.

 • Решението

  След оглед на инфраструктурата, екипът на Делта извърши анализ и предложи няколко съществени промени в организацията на услугите, включително промяна на контролния панел към решение с отворен код – VirtualMin. Редица услуги по сървъра можеше да бъдат обновени и защитени. Пресметнато бе необходимото време за миграцията и планът бе коментиран с агенцията. След одобрение от нейна страна, екипът на Делта пристъпи към процеса по миграция. Извършена бе реорганизация на услугите, така че да се улесни работата с тях, обновяванията и нивото на защита. Подменен беше контролния панел. След изграждане на реплика на сървъра, клиентът получи възможност да тества представянето на новата машина и остана впечатлен от бързината и лекотата, с която работи. Промяната бе окончателно потвърдена и след окончателното синхронизиране на машините, Prodesign можеха вече да закрият услугата си в Амазон.

 • Резултатът

  След извършената промяна, бюджетът за инфраструктура е оптимизиран, а в същото време агенцията може да разчита на експертна консултация на системно ниво за разнообразните изисквания на клиентите си. Такъв тип подкрепа им дава възможност да бъдат още по-креативни в работата си и да могат смело да развихрят маркетинговите си способности в услуга на клиентите.

Мнения на други наши клиенти

Успехът на нашите клиенти е успех за Delta! Виж всички

HiComm

Тъй като сайтовете на Хайком и Гоу Гайд са ни основен бизнес инструмент, всякакви смущения в работата на редакторите с бекенда, както и всякакво прекъсване на достъпа до медиите са критични проблеми за нас. След като преминахме на клауд решение в Делта тези проблеми изцяло отпаднаха. 

Никола Папукчиев

Главен редактор и управляващ партньор, HiComm

eBag.bg

Впечатлението ни от Delta.BG е много позитивно. В началото техническият им екип изслуша старателно изискванията ни и предложи архитектура базирана на нашето предложение, но с добавени реални подобрения. Отделиха достатъчно време, за да отговорят на притесненията ни и да ни помогнат да намерим точно на какво се дължи проблема. През цялото време на работата по проекта, те демонстрираха отлични технически знания, много добра комуникация и бързо изпълнение на задачите.

Директор IT

Head of IT, eBag.bg