Как да защитим профила си в Delta.bg с двуфакторна защита

Sofia Petrova

Защитата на вашите данни в огромното онлайн пространство е от ключово значение за вашата сигурност. В последните няколко години значително се увеличи процентът на хакерски атаки и кражбата на чувствителни данни. Според проучвания, бизнесите отделят голяма част от годишния си бюджет, за да се предпазят от злонамерени действия на хакери. 

При създаването на един акаунт е изключително важно използването на дълга и сигурна парола при влизане в профила. По този начин си гарантирате, че няма да бъдете лесно “хакнати”. Освен създаването на сложна парола, препоръчително е винаги да имате и втори фактор за защита, който да ви гарантира, че дори и да бъде разкрита вашата парола, няма да може да се достъпи профила, ако не го верифицирате през друго мобилно устройство. 

Ние, от Delta.bg, ви даваме възможност да защитите вашия профил с втори фактор за удостоверяване на профила. Въвели сме бърз процес, с който да си гарантирате сигурност на акаунта. 

Двуфакторната автентификация (Two-Factor Authentication - 2FA) не е задължителен елемент, за да имате профил в Delta.bg.  

Как да включа двуфакторната защита за моя профил в Delta.bg?

Верифицирането на допълнителен код за вход се осъществява през приложението Google Authenticator. Можете да го добавите като допълнителен инструмент във вашия браузър или да го изтеглите като приложение на вашето мобилно устройство.  

  1. Влезте във вашия профил в Delta.bg → меню Достъп 

Ще видите  Двуфакторна автентикация.

След натискането на бутона за Двуфакторна автентикация, ще стартирате процеса по добавянето на втори фактор за вашия профил. 

  1. Активирайте инструмента, през който ще валидирате, а именно Google Authenticator. 
  2. Натиснете  бутова - Активирай, за да бъдете отведени на втора стъпка, в която с вашето мобилно устройство трябва да сканирате QR код, генериран от системата или да въведете ръчно код. 

След като успешно сканирате QR кода, вашият фактор за двуфакторна автентикация ще бъде активиран. При всяко следващо влизане в профила ви в Delta.bg, системата ще изисква от вас код, за да можете да влезете. 

Как да деактивирам 2FA (Двуфакторна автентикация)

Ако желаете да деактивирате двуфакторната автентикация, отидете на меню - Достъп → Двуфакторна автентикация и ще се визуализира червен бутон - Деактивирай. Натиснете бутона и следвайте указанията

Активирането на втори защитен слой (Двуфакторна автентикация) за достъп до вашия акаунт не е задължителен елемент. Ние, от Delta.bg, силно препоръчваме активирането на опцията, за да гарантирате сигурност на акаунта си и данните в него. Активирането на втори защитен слой (Двуфакторна автентикация) за достъп до вашия акаунт не е задължителен елемент. Ние, от Delta.bg, силно препоръчваме активирането на опцията, за да гарантирате сигурност на акаунта си и данните в него. Освен да предприемете действие за защита на вашия акаунт, обърнете внимание и на мерките за сигурност на вашия облак, който е обект на много хакерски атаки.

Ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да се свържете с нашия технически екип, който е на разположение 24/7 чрез имейл на support@delta.bg.

Sofia Petrova

Sofia Petrova

Софи е упорита и всестранно развита личност. Обича маркетинга, обожава книгите и не пропуска възможност да научи нещо ново, което да я направи още по-добра в работата. Софи се грижи за създаването на полезно за вас съдържание и ни помага да достигнем до още потребители и бизнеси, които имат нужда от нашите услуги. Разчитаме на нея, за да направим Delta.bg любим бранд и предпочитан партньор за собствениците на уеб сайтове и онлайн магазини в България.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.