Delta.BG получи най-високото отличие - "Зелен оскар" в категория – Технологии, IT продукти и услуги

Delta.BG получи най-високото отличие - 1 място в конкурса “Най-зелените компании на България 2024” в категория – Технологии, IT продукти и услуги.

Зеленият конкурс се организира за 14-та поредна година от b2b Media, за да отличи компаниите с устойчиви политики и утвърдените ESG лидери в страната.

Драгомир Желев, CEO на Delta.BG получава наградата на официалната церемония в хотел Хилтън София на 10 май 2024 г.

Delta Cloud е Green Cloud от дълги години! За нас грижата за Планетата - Зеления ни дом и бъдеще за нашите деца, са водещи в пътя ни напред!", коментира Драгомир Желев, CEO на Delta.BG. "Радваме се, че името на Delta.BG свети в зелено, редом с имената на популярни компании с устойчиви политики, а получената награда ни мотивира да си поставяме още по-високи цели!”

Призът на Delta.BG - 1 място в категория “Технологии, IT продукти и услуги”

В рамките на 14 годишната история на конкурса са участвали над 900 компании, а през 2024 г. броят на кандидатурите е над 100!

Официалната церемония по награждаване на отличените компании бе на 10 май 2024 г. в хотел Хилтън София. Сред призьорите в другите категории са bTV, Kaufland, Девин, Уникредит Булбанк и др.

Отличените компании в церемонията по награждаване в различните категории на конкурса "Най-зелените компании на България 2024", хотел Хилтън София, 10 май 2024 г.

“Delta.BG участва в конкурса за първи път, а кандидатурата ни бе базирана на нашия Green Cloud – инфраструктурата ни е разгърната в дейта център Equinix, в който се използва само сертифицирана зелена енергия от възобновяеми енергийни източници - ВЕИ!”, коментира Боряна Попова, Директор маркетинг и бизнес развитие. “Разбира се, това има своята цена, но осъзнаваме, че го дължим на обществото и го правим за бъдещето на нашите деца и в подкрепа на един по-устойчив и зелен свят!”

Боряна Попова, Директор маркетинг и бизнес развитие с Елена Пенева - член на журито и редакционен директор на GoBio.bg

Delta Cloud е Green Cloud

Delta.BG е сред първите компании в страната, които изграждат собствена клауд инфраструктура и подават ръка на бизнесите, които желаят да бъдат дигитални, а това от своя страна значително намалява използването на хартия.

За изграждането на нашата инфраструктура, ние използваме сървърно оборудване от най-висок клас, в което инвестираме значим финансов ресурс. За нас е изключително важно хардуерът да е енергийно ефективен в максимална степен, тъй като именно разходът на енергия е най-големият ни консуматив.

Представителите на Delta.BG на церемонията по награждаване на конкурса "Най-зелените компании на България 2024", хотел Хилтън София, 10 май 2024 г. Отляво на дясно - Георги Димитров - управляващ партньор, Драгомир Желев - CEO, Боряна Попова - Директор маркетинг и бизнес развитие.

За да постигаме максимално нисък въглероден отпечатък, нашата техническа инфраструктура е колокирана в един от най-високотехнологичните центрове за данни в региона – Equinix!

Equinix (Nasdaq: EQIX) е световна компания за дигитална инфраструктура, която има над 25 годишен опит в изграждането на центрове за данни, с присъствие в над 32 държави на 5 континента с над 250 дейта центъра.

Гордеем се, че сме първата българска хостинг компания, партньор на Equinix – компания, която също има ангажимент за устойчивост и зелено бъдеще.

Двата центъра за данни на компанията в страната – Equinix SO1 и Eqinix SO2 използват 100% енергия от възобновяеми енергийни източници:

В рамките на стратегията си Future First, от Equinix амбициозно провеждат екологични, социални и управленски инициативи, за да могат да покрият 6 от целите за устойчиво развитие на Обединените нации.

Дългогодишното партньорство на Delta.BG и Equinix лежи в основата на нашия ангажимент за устойчивост и зелено бъдеще. Мотивирани сме да разширяваме обхвата му и да се утвърдим като ESG лидер в сегмента си!

Боряна Попова

Боряна Попова

Боряна обича технологиите и има афинитет към това - сложните неща да бъдат обяснявани разбираемо, за да бъдат достъпни за повече хора. Има интереси и в областите AI, ML, SEO, копирайтинг, дизайн и др. С внимание към детайла и силата на думите, Боряна харесва нетипичните и нестандартни решения и обича да излиза out of the box.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.