Безплатен vs. Платен хостинг

Delta.BG

Всеки, който има интернет сайт се нуждае от WWW хостинг под една или друга форма - било то споделен хостинг, VPS хостинг или пък защо не - нает сървър. Една WWW хостинг компания прави възможно публикуването на вашия интернет сайт така, че всеки да може да го вижда. Може да направите най-добрия сайт в света, но освен ако не го качите в кибер-пространството, никой друг освен вас няма да може да го види.

В ценово отношения, хостинга се разделя на безплатен и платен. Всеки от тези видове хостинг си има своите предимства и недостатъци, и в следващите редове ще бъдат разяснени основните от тях.

Безплатен хостинг

Знаете старата поговорка "Нищо не е безплатно". Тя се прилага с пълна сила и в този случай. При повечето безплатни хостинги има определени условия, като например рекламни банери по вашия сайт, върху които вие нямате контрол (и са много досадни) или пък "задължителен" спам в пощенската ви кутия. На всичко това отгоре, обикновено тези хостинг акаунти са с много ограничени ресурси - малко дисково пространство, малко позволен трафик и други подобни неща, които ограничават вашия сайт.Aко той е свързан с някакъв бизнес - още повече ви ощетяват. На последно място може да се спомене това, че името на сайта ви ще е от сорта на vashatakompaniq.bezplatniqdostawchik.com, което е  много непрофесионално за бизнеса. Към всички тези недостатъци, единственият плюс, който получавате е, че си спестявате няколко лева на месец.

Платен хостинг

Когато си платите, нещата изглеждат много по-различно, както се и предполага. Вие си ПЛАЩАТЕ за хостинга, и в замяна получавате свободата да слагате вие банери (ако прецените), да разполагате с определени и повече ресурси, както и да имате собствен домейн (в някои случаи дори домейна се предлага като бонус, ако предплатите за по-дълъг период, напр. 3 месеца). Освен това, в случая с VPS хостинга, вие получавате и директен достъп до сървъра посредством SSH, за да го управлявате както вие желаете. Недостатъка, ако може да се нарече така, е че трябва да отделите известна сума пари, но при VPS хостинг цените на DELTA.BG е постигнато перфектното съотношение на цена / качество, така че тази сума пари няма да е голяма.

Delta.BG

Delta.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Delta.BG.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.