Rogue Wave Software придобива Zend Technologies

Delta.BG

Rogue Wave Software придобиват Zend TechnologiesНаскоро от софтуерната компания Rogue Wave Software съобщиха, че са придобили пионерите в PHP технологиите Zend Technologies. Сделката дава възможност на Rogue Wave да увеличи влиянието си в света на PHP, а Zend - да осигури пакетите си с продукти по-бързо и да увеличи аудиторията си.

Кои са Rogue Wave?

Rogue Wave е един от лидерите в разработката на софтуери с над 3000 корпоративни клиенти сред всички индустрии. Компанията придоби OpenLogic през 2013 година и оттогава има постоянен ангажимент към OSS с корпоративен клас подкрепа за стотици софтуерни пакети с отворен код. С присъединяваето на Zend тя ще поддържа пълния LAMP стек включително Linux.

Zend ще помогне на Rogue Wave да разшири влиянието си както в Web средата, така и при мобилните устройства.

Какво следва?

Компанията ще продължи традиционно да предоставя нови версии за PHP, Zend Framework и Eclipse PDT. Фокусът ще бъде върху PHP 7, който се очаква да бъде най-подобрената версия, създавана някога. Предстои и пускането на Zend Framework 3, но повече информация за него ще ни бъде предоставено на ZendCon.

zend1Разработката на Zend Server и на Z-Ray ще продължи, а от компанията подчертават, че работата по приложения с отворен код (като PHP) няма да бъде оставена в застой.

Новината за придобивката пристига точно във време, когато резултатите от PHP 7 показват забележително подобряване на скоростта - от порядъка на два и три пъти в сравнение с предишни версии. Също така тестовете с новите Drupal 8 и Magento 2 показват още по-добри резултати, което допълнително допринася за високия хайп за тази нова версия.

Delta.BG

Delta.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Delta.BG.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.