Победителите в HackTUES2 с награди от Delta.BG

Delta.BG

[caption id="attachment_535" align="aligncenter" width="584"]Хакатонът HackTUES2 приключи с награди от Delta.BG Отборът победител ASDF Unicorns получава награда, VPS хостинг за една година от Драгомир Желев, Управител на Delta.bg.[/caption]

От Delta.BG имахме удоволствието да подкрепим състезанието по програмиране HackTUES2 за младежи. То се провежда за втори път по идея на ученици от Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС), а целта им е да популяризират програмирането сред младите хора.

Хакатонът се проведе между 9 и 11 октомври като част от Европейската седмица на програмирането. Темата, по която премериха сили 18-те отбора, беше „Опазване на околната среда и социално развитие“. Младите таланти спечелиха признанието на всички присъстващи, а първите три отборa получиха награди от нас.

IMG_3987_FotorПърво място грабна проект за образователна игра, която ангажира дългосрочно играчите да се грижат за околната среда - TreeHack. Отборът АSDF Unicorns разработи десктоп, мобилно и онлайн приложения на играта.

Второто място взе отбор Walking Chaos, който разработи уебсайт за продажба и обмен на продукти от рециклирани материали с функционалност за даряване на част от сумите от реализираните продажби.

Третото място спечели отборът The Tanks с приложението за лекари и медицински работници MedHack, което предоставя информация за назначеното лечение и предписаните лекарства на пациентите, чрез разчитане на уникален баркод за всеки пациент.

HackTueНие от Delta.BG знаем, че бъдещето ни е в ръцете на младите и осъзнаваме нуждата от обучение на качествени IT специалисти, които да ни помогнат да развиваме технологиите в България. Това е причината да насърчим младежите в състезнаието с награди от Delta.BG.

Победителите си осигуриха едногодишен пакет ULTRA SSD VPS, подвластниците им на второ място - FLASH SSD VPS, а отборът на трето място спечели BOOSTER SSD VPS.

ТУЕС е създаденото през 1988 година училище към Технически-университет – София. В него се обучават едни от най-добрите кадри в IT сферата в България. Част от възпитаниците му се  включиха като ментори на ученическите отбори в проведеното състезание.  

HackTUES2 беше подкрепен от Delta.bg, Astea Solutions, HackBulgaria, Microsoft, Obecto, SAP, Musala Soft, Telerik, a Progress Company, ChaosGroup и SocialEvo.net

Delta.BG

Delta.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Delta.BG.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.