Победителите в HackTUES2 с награди от Delta.BG

Хакатонът HackTUES2 приключи с награди от Delta.BG

Отборът победител ASDF Unicorns получава награда, VPS хостинг за една година от Драгомир Желев, Управител на Delta.bg.

От Delta.BG имахме удоволствието да подкрепим състезанието по програмиране HackTUES2 за младежи. То се провежда за втори път по идея на ученици от Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС), а целта им е да популяризират програмирането сред младите хора.

Хакатонът се проведе между 9 и 11 октомври като част от Европейската седмица на програмирането. Темата, по която премериха сили 18-те отбора, беше „Опазване на околната среда и социално развитие“. Младите таланти спечелиха признанието на всички присъстващи, а първите три отборa получиха награди от нас.

IMG_3987_FotorПърво място грабна проект за образователна игра, която ангажира дългосрочно играчите да се грижат за околната среда – TreeHack. Отборът АSDF Unicorns разработи десктоп, мобилно и онлайн приложения на играта.

Второто място взе отбор Walking Chaos, който разработи уебсайт за продажба и обмен на продукти от рециклирани материали с функционалност за даряване на част от сумите от реализираните продажби.

Третото място спечели отборът The Tanks с приложението за лекари и медицински работници MedHack, което предоставя информация за назначеното лечение и предписаните лекарства на пациентите, чрез разчитане на уникален баркод за всеки пациент.

HackTueНие от Delta.BG знаем, че бъдещето ни е в ръцете на младите и осъзнаваме нуждата от обучение на качествени IT специалисти, които да ни помогнат да развиваме технологиите в България. Това е причината да насърчим младежите в състезнаието с награди от Delta.BG.

Победителите си осигуриха едногодишен пакет ULTRA SSD VPS, подвластниците им на второ място – FLASH SSD VPS, а отборът на трето място спечели BOOSTER SSD VPS.

ТУЕС е създаденото през 1988 година училище към Технически-университет – София. В него се обучават едни от най-добрите кадри в IT сферата в България. Част от възпитаниците му се  включиха като ментори на ученическите отбори в проведеното състезание.  

HackTUES2 беше подкрепен от Delta.bg, Astea Solutions, HackBulgaria, Microsoft, Obecto, SAP, Musala Soft, Telerik, a Progress Company, ChaosGroup и SocialEvo.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *