Какво да очакваме от PHP 7

Delta.BG

1. Най-новата версия ще бъде пусната официално до края на годината

Очаква се най-новата версия на PHP да излезе през ноември 2015г., като е възможно да има забавяне. До края на годината  обаче седмата версия на един от най-популярните езици за програмиране в интернет ще бъде пусната. Всички приставки се очаква да бъдат финализирани и представени до март догодина.

2. Новост

В PHP 7 ще бъде представен новият логически оператор <=>, който е подобен на TIE fighter. Той е добре познат като spaceship operator от други езици, при които се използва (Perl, Ruby и Groovy). А новото - възможността за комбинирано сравнение (three-way comparison):

  • echo 1 <=> 1; //ouputs 0
  • echo 3 <=> 4; //outputs -1
  • echo 4 <=> 3; //outputs 1

3. Деклариране

PHP 7 ще позволи на софтуерните разработчици да декларират какъв вид функция на return type да бъде връщана подобно на аргумента type hints. Като допълнение аргументът type hints и новият return-type декларатор поддържат новите скаларни типове, позволяващи на разработчиците да показват, че очакват низове, реални числа, цели числа или булеви стойности да бъдат върнати като резултат.

4. Представяне на PHP

PHP 7 е базиран на проекта PHP Next-Gen (PHPNG), разработен от Zend, за да бъдат оптимизирани php апликациите. Тестовете на новата версия показват, че подобренията в скоростта възлизат на между 25% и 70% повече, и то само от смяната на php версията, без оптимизиране и на самия код.

5. PHP 7 е два пъти по-бърз

След като сорс кода на PHPNG беше пуснат свободно, а след това слят с този на PHP 7 скоростта се подобрява двойно в повечето случаи. За пример може да посочим началната страница на WordPress, която изисква 9.4 милиарда CPU инструкции, които да бъдат обработени. Към този момент се изискват само 2.6 милиарда, което е 72% по-малко.

Delta.BG

Delta.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Delta.BG.

Абонирайте се за Delta Cloud бюлетин

Абонирайте се за бюлетина на Delta Cloud, за да получавате ексклузивни оферти, актуални новини, статистики и ценна информация за облачните технологии, информационната сигурност и услугите, които предлагаме.